Indretning

Sådan designer du dit soveværelse

Vores soveværelse er ofte et lidt overset og forsømt rum i vores bolig. Det er ikke der, vi først går i gang, når indretningsiveren kommer over os. Og det er ærgerligt, for vores soveværelse er enormt vigtigt for vores generelle velbefindende. Vi kigger nærmere på, hvordan du designer dit soveværelse, så du får den bedst mulige søvn.

Hold dit soveværelse minimalistisk

Du skal indrette dit soveværelse, så det opfordre til ro og afslapning. Det kan du gøre med dit farvevalg, men du kan i høj grad også gøre det ved, at holde dit soveværelse så enkelt som muligt. Hvis det overhovedet er muligt, så lad dit soveværelse have én funktion og kun den ene. Det er ikke nogen god idé at have arbejdsplads i soveværelset. På den måde føles det, som om du aldrig har fri. Det er også en god idé at holde dit soveværelse så ryddeligt som muligt. Lad være med at bruge det som opbevaringsrum. Hvis du har brug for ekstra opbevaring, så tænkt i mere skabsplads så du kan gemme dine ting væk

Rolige farver og lækkert sengetøj

Brug rolige farver i dit soveværelse. Eksperterne siger, at farven blå skulle være ekstra beroligende og at en blåtonet maling er den mest optimale farve til vores soveværelser. Vi tænker dog, at enhver lys tone kan gøre det, så der er noget for enhver smag.

Invester i noget lækkert sengetøj. Det er jo alligevel i sengen, at du tilbringer mange af døgnets timer. Det er vigtigt, at gøre det til så indbydende en oplevelse for kroppen som muligt at komme i seng. Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for, at du ligger godt og i behageligt sengetøj. Du kan også gøre det ved at lægge dig til at sove i et ryddeligt og godt gennemluftet soveværelse.