Indretning

Sådan indretter du dit køkken

Vores køkken er et af de vigtigste rum i vores bolig. Det er ofte her, vi tilbringer det meste tid sammen med vores familie. Derfor vælger mange også at lave et køkken alrum, så der er god plads til både det funktionelle og det sociale. Uanset om du vælger at lave et adskilt køkken eller et samtale køkken, så er der nogle ting, du skal overveje. Vi kommer her ind på de fleste af de ting, du skal tænke på, når du indretter dit køkken.

Køkkenets 3 vigtigste zoner

Man kan sige, at de 3 vigtigste zoner i dit køkken er vasken, komfur og køleskab. Når du planlægger indretningen af dit køkken, så er det vigtigt, at du placere disse, så de er i nærheden af hinanden.

Vasken

Sørg for at have køkkenbordplads på begge sider af vasken. Det gør dit arbejde lettere, når du skal rense grøntsager eller når du skal vaske op.

Komfur

Når du skal vælge komfur, så kan du vælge to løsninger. Du kan vælge en løsning for komfur og kogeplader sidder sammen eller du kan vælge en løsning, hvor de sidder adskilt. Hvis du har svært ved at bukke dig ned og åbne en traditionel ovn, så kan du vælge en løsning, hvor ovndelen sidder adskilt i god arbejdshøjde.

Køleskab

Vælg et køleskab der er stort nok til jeres families behov. Et køleskab, der er for lille ,vil give jer daglige frustrationer. Placer køleskabet i umiddelbar nærhed af specielt køkkenvasken, men også komfuret.