Indretning

Sådan indretter du en lækker studielejlighed

lækker studielejlighed

Er du ung og studerende, og har du netop sikret dig nøglerne til din spritnye studielejlighed? Så ønskes du hermed stort tillykke! Det er nemlig altid spændende at flytte ind i en helt ny bolig, og som ung og studerende er det måske endda din allerførste af slagsen. Men hvordan indretter du dig egentlig bedst i din studielejlighed? Det ser vi nærmere på her.

Få det maksimale ud af dit køkken

I mange studielejligheder er køkkenet relativt lille. I visse ungdomsboliger er der endda blot tale om et såkaldt “tekøkken” med en kogeplade, en vask samt et køle/fryseskab. Men lad dig endelig ikke slå ud af det. Du kan nemlig sagtens lave lækker mad alligevel. Rigtig meget mad kan laves på kogeplader, og ellers kan du overveje at købe en mini-ovn. Du finder disse hos de fleste isenkræmmere.

Ens budget som ung og studerende er sjældent ret stort. Tiden er også ofte knap, da man har travlt med at fordybe sig i studiebøgerne. Overvej derfor at få leveret mad til døren i det daglige. Så slipper du for at skulle handle ind så ofte, som du ellers skulle, og du behøver heller ikke lave alt mad fra bunden. Levering af måltidskasser er ikke nødvendigvis dyrere end at handle ind selv i supermarkedet, så det er en løsning, de fleste studerende med fordel kan overveje.

Indret et dedikeret arbejdshjørne

Din nye studielejlighed kan med fordel indrettes med et dedikeret arbejdshjørne. Her kan du have dit skrivebord, din arbejdscomputer, samt plads til alle dine studiebøger. Du kan købe flotte og moderne skriveborde i butikker som Jysk og IKEA, men overvej i stedet at smutte forbi den lokale genbrugsbutik. Her er der næsten altid masser af flotte møbler til salg, og til tider kan man end ikke se, at de rent faktisk har været brugt, før de blev sat til salg i butikken.

Er pladsen trang? Så overvej en sovesofa

Endelig er der sovehjørnet. Stedet hvor du må forventes at spendere mindst 7-8 timer dagligt, alt imens du drager til drømmeland. Din seng er i den grad et vigtigt møbel, så her bør du ikke “gå ned på udstyr”. Ofte er pladsen dog en smule trang i de fleste studieboliger. Heldigvis er der en løsning på det. Du kan nemlig med fordel købe en sovesofa. Så slipper du for både at skulle finde plads til en sofa, såvel som seng. Det er smart!