Indretning

Sådan designer du dit hjem

Hvis du har valgt at bygge dit eget hus fra grunden eller hvis du har planer om at lave en tilbygning til din eksisterende bolig. Så skal du til at designe dit hjem. For at få lavet nogle tegninger som mureren og tømreren kan bygge dit hus eller din tilbygning efter, så skal du have fat i en arkitekt. Arkitekten er uddannet til at lave plantegninger, hvor der er tænkt på alt fra lovmæssige krav til praktisk indretning. Selvfølgelig ud fra jeres ideer. Og hvordan finder man lige inspiration til sit kommende hjem.

Find inspiration til at designe dit hjem

Når i skal til at designe jeres hjem, så skal i både designe husets ydre, altså hvilken form og hvilke materialer i ønsker jeres hus bygget af. I har sikkert allerede nogle hustyper som i foretrækker og de er gode at tage udgangspunkt i. Det kan være i er til den moderne byggeri bygget af rå materialer som glas og stål eller måske er I mere til huse, der er mere organiske i deres udtryk. Når i har besluttet jer for, hvilken type hus i gerne vil have, så er det en god idé, at kigge på billeder af lignende huse på nettet og køre rundt i området og se, hvad der ligger af samme hustype. Tag billeder af de detaljer i er specielt begejstrede for – det vil være en stor hjælp, når i skal videre med tegningerne sammen med arkitekten.

Indretning

Det indvendige design af huset har en kæmpe betydning for hvordan huset er i brug. Det er vigtigt, at finde den rette planløsning hvor alle familiens medlemmers behov er tænkt med i planerne. Her vil arkitekt eller murer- tømrermester være jer til stor hjælp, da de har en bred erfaring med netop dette.